Monday, May 30, 2005

Fedezd fel életed célját - Szolgálat
Ha az életed a szolgálatról szól, akkor mindig teljesül minden igényed. Ha pedig az életed arról szól, hogy szerezz, akkor az igényeid mindig a lehetőségeid előtt fognak járni.
Vedd például azt, hogy hogyan érzel, ha valaki nagyon sokat ad neked. Nem érzed-e úgy, hogy viszonozni szeretnéd az? Hát persze. És mi a véleményed arról, aki mindig csak kapni próbál tőled? Hogyan érzel ezzel az emberrel kapcsolatban? Nem akarsz adni neki.
Ugyanez történik magával az élettel is. Minél inkább szolgálni akarsz az életben, annál inkább gondoskodik rólad az élet. Ha az életed a szerzésről szól, akkor az élet is levesz tőled.
Ha az életed lényege a szolgálat, akkor az egód veszít az erejéből, és a szeretet kifejezőjévé válsz. Erősnek érzed magad. Úgy érzed, teljes az életed, és tényleg fontos a létezésed. Szenteld hát életedet a szolgálatnak.
Végül is a szolgálat csak döntés kérdése. Az életed szólhat a szolgálatról vagy a szerzésről, de amit az életedre vetítesz, az is fog visszajönni belőle.
És az élet sokkal szórakoztatóbb is, ha arra koncentrálsz, hogy hogyan segíthetnél az embereken. Albert Schweitzer egyszer azt mondta: „Azok lesznek közületek igazán boldogok, akik keresték és megtalálták azt, hogy hogyan szolgálhatnak.” Ezekben a szavakban nyilvánvaló igazság rejlik.
Az élet egyik öröme az, ha megtalálod a szolgálatnak azt a módját, ami valóban kifejezi a saját lényegedet. Ez az élet célja.
Mindenki másmilyennek teremtetett. Egyedi képességeink, tehetségeink vannak. Az élet célja az, hogy a maguk teljességében megvalósítsuk ezeket a lehetőségeket. Ha megéled életed célját, akkor elégedettnek érzed magad. Szereted, amit csinálsz, és tudod, hogy megteszed, ami tőled telik. Az életednek van jelentése és iránya.
Az életed célja ezen kívül természetes kifejeződése annak, aki vagy. Jól csinálod azt, ami a célod, és szereted azt, amit csinálsz. Ez az igazi lényeged.
Az életcélnak két eleme van:
1. Az élet célja olyasmi, amivel kapcsolatban szenvedélyes tudsz lenni. Valami, amit annyira élvezel, hogy fizetnél azért, hogy csinálhasd.
2. Az életcélod a szolgálatról szól. Ha tudod, hogy a munkád jelent valamit, akkor hegyeket vagy képes megmozgatni. A szolgálat az, amit erőt ad a szenvedélyednek.
Amíg a célodat meg nem találod, mindig úgy fogod érezni, hogy valami hiányzik az életedből. Sajnos azt, hogy találd meg életed célját, sokkal könnyebb mondani, mint csinálni. Nem mehetsz a könyvtárba, hogy megkeresd valami könyvben. Nem fogod megtalálni az újsághirdetések között sem.
Az életed célját te magad hozod létre. Te magad választod ki elkötelezettségeid és elhatározásaid közül.
Bár nem tudod könyvekben megkeresni, van olyan út, amelyen járva felfedezheted a célodat.
Az első lépés ezen az úton a szenvedély felismerése. Mi az, amit igazán szeretsz csinálni? Mi az, amihez természetes tehetséged van? Mit találsz izgalmasnak? Mi az, amibe igazán bele tudnád adni szívedet-lelkedet?
A szenvedély része a hozzájárulás öröme is. Mi az, amivel igazán szeretnél hozzájárulni a világhoz?
Szenvedélyed felfedezéséhez esetleg hosszú hónapok aktív kutatása szükséges, légy hát türelmes, és ne hagyj fel a kereséssel. A cikk végén található kérdéseket is használhatod arra, hogy elindítsanak az úton.
Ha megtalálod a szenvedélyedet, a következő lépés az, hogy a nap 24 órájában meg tudd élni, úgy, hogy közben a számláidat is ki tudod fizetni… Ez elsőre lehetetlennek tűnhet, de nem az. Van mód arra, hogy azt csináld, amit igazán szeretsz. A te dolgod az, hogy rájöjj, hogyan.
Újra és újra tedd fel a kérdést magadnak: Hogyan élhetnék abból, amit szeretek? Nézz utána minden lehetőségnek, mozgass meg minden követ. Fohászkodj vezetésért, és kövesd az intuíciódat. Lehet, hogy állást kellene változtatnod, vagy visszamenni valamilyen iskolába. Bízz magadban. Ne add fel a keresést és ne habozz megtenni a szükséges lépést.
Ha megtalálod a módját annak, hogy abból élj, amit szeretsz, az életed teljesen meg fog változni. Életed hátralevő részét szórakozással fogod tölteni, munka helyett. Nagyon hatékonnyá is válasz abban, amit csinálsz, és ha akarod, jó jövedelmet szerezhetsz maradnak.
A következő kérdések segítségével megismerheted életed célját. Írj le minden gondolatot, ami eszedbe jut egy kérdéssel kapcsolatban. Engedj szabad folyást a szavaknak. Addig írj, amíg már semmi más nem jut eszedbe.
· Mi az, amiben igazán jó vagy? Milyen képességeid, tehetségeid vannak?
· Mit szeretsz csinálni? Mi ráz fel?
· Mit csináltál, mikor életedben a legboldogabb voltál?
· Mit vittél véghez, amire büszke vagy?
· Milyen tulajdonságaidra vagy büszke?
· Mikor kicsi voltál, mit gondoltál, mivel fogsz foglalkozni felnőttkorodban?
· Mi az, amit a halálos ágyadon megbánnál, ha nem csinálnád soha az életedben?
· Mi a szenvedélyed?
· Mi az életed célja?
Keresd állandóan az életcélodat, és azt, hogy mivel szeretnél hozzájárulni a világ egészéhez. Ha megtalálod, hogy mi az, amit szeretsz, és hogy hogyan szolgálhatsz, nagyon különleges örömmel egészítheted ki az életedet.

(CITE)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home