Saturday, May 28, 2005

Blog és marketing

A blog olcsó, kényelmes és élvezetes formája a szponzorálásnak, PR-munkának, stb. "Minden 2005-ös üzleti tervnek tartalmaznia kellene" – írta Bob Cargill, a Yellowfin direkt marketing ügynökség vezető kreatívigazgatója a Brand Republic szaklapban. Tíz olyan jellegzetessége van ennek a „vírusnak”, ami miatt azt megkerülhetetlennek tartja.
1. Interaktív
A hagyományos marketing egy monológ, passzív befogadókkal. A blog egyik legfontosabb attribútuma, hogy lehetővé teszi az őszinte visszacsatolást, bevonja a közönséget.
2. Emberibbé tesz
A vállalati hivatalos honlapján átjutva, friss, hiteles arcot adhat a cégnek. A sikere a szerző tehetségén múlik és azon, hogy mennyire tud őszinte, hiteles, konkrét lenni. Figyeld meg, a legjobban a személyes tapasztalatokat értékeljük.
3. Olcsó
Általában az egyetlen költsége az idő és tehetség értéke. A Blogger vagy a Freeblog például ingyenes tárhelyet ad.
4. Azonnali
A blog lehetővé teszi a mindennapi kommunikációban, hogy folyamatosan is érdekes információkkal lásson el a cég egy akár nagy közönséget is. Az olvasók kommentárjai olyanok, mintha ingyenes piackutatások lennének.
5. Fertőző
Mint egy jó vírusmarketing kampány, a legjobb blogok tartalmát is egymásnak küldözgetik az olvasók.
6. Hatalmat ad
A mai fogyasztók már mindent láttak és hallottak. Ehhez képest a blog még egy nyitott, nem mesterkélt médium, magas a hitelességi faktora. A fogyasztó dönti el, hogy mit akar és mikor.
7. Élvezetes
Bár üzleti szempontból is fontos a blog, nem szabad elfeledkezni arról, hogy mind a szerző, mind az olvasók számára szórakoztató.
8. Mérvadó
Itt természetesen nem a naplószerű tinédzserblogokról van szó, hanem a saját területükön kiemelkedő emberek blogjairól. Ideális esetben a blog az olvasókat sok friss prémiumtartalommal látja el, amelyeket máshol nem találhatnak meg.
9. Értékes
Ha a megfelelő infót tudod eljuttatni a megfelelő emberekhez, jókor, akkor nagy hatalommal ruházhatja fel a céget.
10. Népszerű
Öt évvel ezelőtt még alig voltak blogok, ma már olyan gyorsan nő a blogoszféra, hogy csak idő kérdése, mikor éri el a csúcspontját ez az új médium.
www.intranets.hu

Kérdésem:
Te vetted már hasznát annak, hogy blogot írsz?

Gyorsan emelkedik a weblogok száma

0 Comments:

Post a Comment

<< Home