Thursday, May 19, 2005

Mi legyen a neve?*

Pályázattal döntik el az egyesület nevét?

Kincset érő élettapasztalatok

A közösségi újságírás, a konszenzuális validálással szerkesztett közösségi portál felépítése, és a tagok érdekeinek képviselete, valamint a fogyasztóvédelem online eszközeinek kidolgozása – ez a gazdag felsorolás áll a május 29-én megalakult egyesület tevékenységi körében.

A szervezet egyik alapítója, Dr. Telkes József, pszichiáter, az általa alapított fejvadász céget ma is a legrangosabbak között tartják nyilván. Az egyesület alapító közgyűlését követően Dr. Telkes szerkesztőségünknek elmondta, hogy a www.intranets.hu platformját használva az egyesület – a havi oktatások, egyben vállalkozói networking rendzvények kivételével – a teljes munkaszervezést az interneten szervezik meg.

A tervezett „személyes magazin” rendszerben a tartalomszolgáltatás szerzői és fogyasztói ugyanazok a személyek, hiszen mindenki szó szerint maga szerkeszti, válogatja össze – több millió lehetséges változat közül – a csak számára készülő egyedi online magazint, amelyet aztán meg is rendelhet, ha akar, nyomtatott formában**.

„Minden nap több olyan élettapasztalattal vagyunk gazdagabbak, amelyet jó, ha a legszűkebb baráti körben megosztunk egymással.” – mondja a szolgáltatás egyik névtelen munkatársa. "Már az elsö tapasztalatok azt mutatják, hogy pl. krízishelyzetben az tud a legtöbbet segíteni a másiknak, aki nemrégen jutott túl egy hasonló élethelyzeten."

„Tapasztalataink kincset érnek! Ha minden nap mindenki csak egyet leírna ezek közül, és azt gondosan besorolná az előre kialakított rovatok közül a leginkább megfelelőbe, 1000 ember már egyetlen hónap alatt 30,000, 3 év alatt csaknem 1 millió tapasztalatot tudnánk összeszedni.” – foglalja össze a kezdeményezés prespektíváját Kamarás János, aki azt tervezi, hogy most készülő könyvét is, amelyet egy, a barátaival írott közös blogon ír, ebben a rendszerben fogja közzétenni.

Folytasd János egy kicsit, ha van kedved hozzá!

Azt ird meg, mit kap az ember, ha csatlakozik, milyen jó, hogy kiugorhat, és hogy az intranets.hu bérletéhez segitséget, oktatást is kap a hálózat minden felette álló munkatársától.

Ha valaki kitanulja, elvállalhatja, hogy az intranets.hu platformján kisebb cégeknek végez szolgáltatást. Itt például Androméda is leírhatná, hogy mire fogja használni a rendszert. Androméda pár sorban ide azt is beirhatná, hogy mikor és milyen védettséget szerzünk az 5/5/5 eljárásra.

Szúrd bele a referencia szolgálat működését, és Smaró feri is nyilatkozzon valami az ügyben, úgy hogy ha készen vagy, akkor küldd neki tovább.

Természetesen mindenki másnak a tanácsait, illetve cikk-folytatását öreömmel veszem, tapaszosoknak mondom, segítsetek annak a kifejtésében, hogy miért lehet siker egy saját „online/offline interaktiv magazin és zártkörű tapasztalatcsere hálózat”, hogy valamennyire próbáljam körülirni a tervezett működést. Ref.Szolg. kiemelt program, mert a tagok legtöbbje elsősorban munkát, megbízást remél a részvételétől.

Meg még a blogirást is dicsérjük meg egy kicsit, és tegyél egy vallómást, mennyi mindent segit a munkádban, hogy mindent beirsz az Intranets.hu megfelelő helyére (naptár, feladatok, referenciaszolgálat, cimtár, dokumnetumok, stb.)

A webes naplóirás kötelező gyakorlat, ezért minden tréning, tanácsadás, konzultáció vagy előadás követése ezzel kezdődik, és ezzel végződik.

Néhány felvetődő kifogást is kellene kezelni.

Ird meg ameddig jön belőled, aztáén küldd vissza, akkor folytatom!

* Félkész cikk. A barátaimnak mutatom. Nem közölhetö!
** 1000 fős taglétszám elérésétől kerül bevezetésre. A színes magazin címlapon szereplő listaára 495 Ft lesz, és terjedelemben, kivitelben leginkább a Nők Lapjára hasonlít majd. (Természetesen semmi koppintás, eredeti designt kap a lap, csak azért írtam, hogy el tudd valamennyire képzelni.) A tagoknak szóló ár: 200 Ft körül lesz, egy bizonyos minimális példányszám felett.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home